Kessler Sekttillverkning
med guide,
som Bengt Sjödin översatte |
Här
väntar Michael och Inge ooch Edelgard tillsammans med vår Guide |
Bengt Sjödin översatte allt vad guiden sa!
Robin lyssnar noga |
|
Här visas hur tillverkningen går till från början till slut |
Här finns olika sorters vin som senare blandas för att få
rätt smak och kvalitet ! |
|
|
|
|
Här är hundratusentals flaskor som vändes varje dag ett
kvarts varv för att jästen så småningom ska hamna i flaskhalsen |
Aj,aj Bengt!-Nu har du förstört processen i flaskan!
Se men inte röra!-Men det gör inte så mycket sa guiden-Han som vänder märker
nog ingenting |
Här reses flaskorna så sakteligt för att till slut stå helt
upp och ner! |
Flaskhalsarna, där jästen har samlats, fryses sedan och i en
särskild tunna öppnas flaskan och isproppen med all jästen flyger ut -Sedan
korkas flaskan! |
Flaskor,flaskor, så långt man kan se |
"Flickorna många uti raderna långa
Gossarna långa uti raderna många" |
Marianne ,AM, Gustav och Blenda under "svamptaket" |
En liten kille tittar med förskräckelse i taket , som är
täckt med svamp , det hänger långa svamptrådar ner! Svampen är ofarlig och
finns där för att hålla borta mögel och fukt! |